Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

The Corporation

Ντοκιμαντέρ: The Corporation και σύμφωνα με το tvxs.gr είναι εν μέρει ταινία και εν μέρει κίνημα και εξερευνά τη φύση και την εκπληκτική άνοδο του κυρίαρχου θεσμού της εποχής μας: των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον ορισμό, οι επιχειρήσεις συνιστούν νομικά «πρόσωπα» και έτσι, το ντοκιμαντέρ βάζει το «πρόσωπο» της επιχείρησης στο ψυχιατρικό ντιβάνι. Παρακολουθείστε σαράντα συνεντεύξεις με στελέχη επιχειρήσεων και διανοητές όπως οι Noam Chomsky, Naomi Klein, Milton Friedman, Howard Zinn, Vandana Shiva κ.α. ,
Από τα τέλη του 18ου αιώνα που μια Αμερικανική νομική απόφαση όρισε ότι το οργανωμένο επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρίας είναι νόμιμα ένα νομικό πρόσωπο ,έδωσε σε αυτήν τη δύναμη να γίνει η κυρίαρχη οικονομία ,πολιτικά και κοινωνικά σε ολόκληρο τον πλανήτη .Αυτή η ταινία κάνει μια βαθιά ψυχολογική εξέταση στο μοντέλο της εταιρίας χρησιμοποιώντας διάφορες μελέτες. Αυτό που αποδεικνύει είναι ότι αυτό το νομικό πρόσωπο δρα σαν ένας τυπικός ,καταστροφικός ψυχοπαθής χωρίς ίχνος συνείδησης. Επίσης μας δείχνει πόσο μεγάλη απειλή είναι αυτός ο ψυχοπαθής για τον κόσμο μας και το μέλλον μας και πως μερικοί άνθρωποι με θάρρος, αποφασιστικότητα και εξυπνάδα προσπαθούν να τον σταματήσουν.


Δείτε το ντοκιμαντέρ...

Watch live streaming video from freeandrealtv at livestream.com


Πηγή:[ramnousia.com, tvxs.com]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου