Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Δελφίνια - Υπέροχα και Ελεύθερα

Τα δελφίνια είναι θαλάσσια θηλαστικά, που συγγενεύουν με τις φάλαινες. Υπάρχουν περίπου 40 είδη δελφινιών από 17 γένη. Το μέγεθός τους ποικίλλει από 1,2 μέτρα και 40 κιλά (δελφίνι του είδους Maui's Dolphin) μέχρι 9,5 μέτρα και 10 τόνους (που είναι η όρκα, που λέγεται και Δολοφόνος- Φάλαινα).

Τα δελφίνια θεωρούνται από τα πλέον ευφυή ζώα και έχουν καταστεί δημοφιλή στους ανθρώπους μέσα στους αιώνες για την παιχνιδιάρικη συμπεριφορά τους και τη φιλική τους εμφάνιση.

Η ονομασία προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά δελφίς, το οποίο συνδέεται με το δελφύς("μήτρα"). Έτσι, το όνομα του ζώου μπορεί να μεταφραστεί ως "ψάρι με μήτρα".



Δελφίνια - Υπέροχα και Ελεύθερα
National Geographic

Μέρος 1ο (1/2) -----------------------------------------------------------------------------------------------




(2/2) -------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέρος 2ο ------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΛΦΙΝΙΑ - Υπέροχα και Ελεύθερα (Μέρος 2ο) from Ntokimanter on Vimeo.

Απέραντο γαλάζιο και μαγικές εικόνες από τον άγνωστο κόσμο των Δελφινιών. Αφεθείτε στη γοητεία και την απαράμιλλη χάρη και ομορφιά τους. Γνωρίστε τα στο φυσικό τους περιβάλλον, όπου ξυπνά η ισχυρή, πανούργα και ανελέητη φύση τους. Δείτε δελφίνια να επιτίθενται συντονισμένα και με σφοδρότητα σε ένα τεράστιο κοπάδι ψαριών. Γνωρίστε το μεγαλύτερο και φοβερότερο μέλος της οικογένειας των δελφινιών, την Όρκα, να ταξιδεύει με 50 χιλιόμετρα την ώρα στο νερό αναζητώντας το επόμενο θύμα της.

Παρακολουθήστε τα δελφίνια να μαθαίνουν, σε νεαρή ηλικία ακόμα, πως να γλιστρούν σε ρηχά νερά για να πιάσουν ψάρια. Υπέροχα και ελεύθερα θα σας γοητέψουν και θα σας συναρπάσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου