Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Κροκόδειλοι

Δαγκωματιές που σκοτώνουν: Κροκόδειλοι

Στον ποταμό Mary που λέγεται ότι έχει τον πιο μεγάλο πληθυσμό κροκοδείλων στον κόσμο, περίπου 20 ανά χιλιόμετρο, λαμβάνει χώρα μια μάχη τεράστιας κλίμακας. Δύο κροκόδειλοι πολεμούν μέχρι θανάτου.

Σε αυτό το σημείο οι συγκρούσεις είναι συχνές και βίαιες καθώς το μέρος είναι τόσο πυκνοκατοικημένο που οι θαλάσσιοι κροκόδειλοι επιτίθενται σε αυτούς των ποταμών.
Με πλάνα κάτω από την επιφάνεια του νερού και ειδικά εφέ, το ντοκιμαντέρ είναι ένα γεμάτο δράση αφιέρωμα στα πιο τρομερά ερπετά της φύσης.




---------------------
Πληροφορίες:
---------------------
 Ο κροκόδειλος είναι ζώο που ανήκει στην τάξη των μεγάλων ερπετών. Η τάξη αυτή διαιρείται σε τρεις οικογένειες: των κροκοδειλιδών, των αλλιγατοριδών και των γαβιαλιδών.
 Οι κροκόδειλοι είναι διαδεδομένοι σε πολλά μέρη της γης. Σήμερα μπορεί να συναντηθούν κροκόδειλοι στη βόρεια και κεντρική Αμερική, στο βορειοδυτικό τμήμα της νότιας Αμερικής, στις Αντίλλες, στην Αφρική καθώς και στα νησιά που βρίσκονται στις ανατολικές της ακτές, στην Ινδονησία, στις Φιλιππίνες, στη νότια Ασία.
Ανάμεσα στα σημαντικότερα είδη των κροκόδειλων είναι τα παρακάτω:
1 Κροκόδειλος του Νείλου
2 Κροκόδειλος ο καταφράκτης
3 Κροκόδειλος ο αμερικανικός
4 Κροκόδειλος του Ορενόκου
5 Κροκόδειλος της Κούβας
6 Κροκόδειλος της θάλασσας
7 Κροκόδειλος του Βούρκου

-----------
Τροφή:
-----------
 Οι κροκόδειλοι είναι σαρκοβόρα ζώα. Μπορεί να ειπωθεί πως είναι από τους καλύτερους θηρευτές της φύσης. Αυτό οφείλεται στα κοφτερά τους δόντια και στην γρήγορη τους κίνηση. Όταν ένας κροκόδειλος κυνηγήσει μέσα στο νερό την ώρα που θα επιτεθεί στο ανύποπτο ζώο αυτόματα μια βαλβίδα αποτρέπει την είσοδο νερού μέσα στο ζώο. Μετά με τα κοφτερά του δόντια ικανά να ξεσκίζουν και το σκληρότερο δέρμα κατασπαράζουν κυριολεκτικά όποιοδήποτε ζώο. Αυτό το ζώο μπορεί να είναι βουβάλι της ερήμου.
 Έχουν απίστευτη δύναμη και αν ένα θύμα αντισταθεί τότε είναι που εφαρμόζει την τακτική της στροφής του θανάτου. Δηλαδή γυρίζει μερικές φορές και το θύμα στην προσπάθεια του να ξεφύγει κομματιάζεται. Μερικές φορές κυνηγούν ομαδικά και δεν μαλώνουν αν δεν υπάρχει αρκετή τροφή για όλους. Κάποτε κάποια είδη κινδύνεψαν να εξαφανιστούν από έλλειψη τροφής. Έτσι οι άνθρωποι προκειμένου να τα σώσουν έφτιαξαν τεχνητά ποτάμια με τρεχούμενα νερά. Αυτό ευνοεί την ανάπτυξη ψαριών και κυρίως σολομών που κινούνται αντίθετα στο ρεύμα αποτελώντας άφθονη τροφή για τους κροκόδειλους.


Πηγή:[livemovies.gr, el.wikipedia.org]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου