Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Το τρίγωνο των ΒερμούδωνΤο τρίγωνο των Βερμούδων είναι μια τριγωνική γεωγραφική περιοχή στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Είναι περικυκλωμένη (βρίσκεται ανάμεσα) από τις Βερμούδες, το Πουέρτο Ρίκο και την Φλώρινα. Σε αυτό πολλά ονομαστά αεροσκάφοι και πλοία έχουν εξαφανιστεί κατά μυστηριώδη τρόπο. Οι αναφορές σε ανεξήγητα συμβάντα στο Τρίγωνο των Βερμούδων αρχίζουν από τα μέσα του 19ου αιώνα και συγκεκριμένα από το 1940.


Μερικά από τα πλοία που χάθηκαν στο τρίγωνο των Βερμούδων βρέθηκαν αργότερα τελείως εγκατελλειμένα από το πλήρωμα τους χωρίς φυσικά κανένα φανερό λόγο. Αλλα όμως χάθηκαν οριστικά χωρίς να στείλουν κανένα σήμα κινδύνου και χωρίς ποτέ να γίνει γνωστό οτιδήποτε για την τύχη τους. Το πιο εντυπωσιακό περιστατικό ήταν η εξαφάνιση του πυρηνικού υποβρυχίου Σκορπιός (Scorpion) τον Μάϊο του 1968. Αν και ανακαλύφθηκε μερικούς μήνες αργότερα στον πυθμένα του ωκεανού, τίποτα δε διαπιστώθηκε που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξήγηση του δυστυχήματος.


Βέβαια εκτός από πλοία σ αυτήν την περιοχή έχουν εξαφανιστεί και πολλά αεροσκάφη. π.χ. το 1945, πέντε βομβαρδιστικά της αεροναυτικής βάσης Φορτ Πάουντερντεϊλ στην Φλόριντα, στη διάρκεια μιας συνηθισμένης εκπαιδευτικής πτήσης, μετέδωσαν με τον ασύρματο το μήνυμα ότι είχαν χαθεί και αμέσως μετά διέκοψαν κάθε επικοινωνία μαζί τους. Μια αποστολή διάσωσης που έσπευσε εκεί, χάθηκε επίσης. Ενώ μια μεγάλη επιχείρηση αναζήτησης των χαμένων αεροπλάνων αποδείχτηκε δυστυχώς άκαρπη χωρίς να ανακαλυφθεί το παραμικρό ίχνος τους.

Καμία θεωρία σχετικά με τις εξαφανίσεις δεν έχει γίνει γενικά αποδεκτή, ενώ η διακίνηση μέσα στο Τρίγωνο συνεχίζεται χωρίς να φαίνεται να επηρεάζεται απο τίποτα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου