Τα δημητριακά ολικής άλεσης διαθέτουν υψηλή συγκέντρωση μαγνησίου, το οποίο διαπιστώνεται ότι περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης διαβή
Μια νέα έρευνα δείχνει ότι η πρόσληψη μαγνησίου είτε μέσω της τροφής είτε μέσω συμπληρωμάτων μειώνει αξιοσημείωτα τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Ειδικοί του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας μελέτησαν την πορεία που είχε η υγεία 4.497
Μια νέα έρευνα δείχνει ότι η πρόσληψη μαγνησίου είτε μέσω της τροφής είτε μέσω συμπληρωμάτων μειώνει αξιοσημείωτα τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Ειδικοί του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας μελέτησαν την πορεία που είχε η υγεία 4.497
ανδρών και γυναικών ηλικίας 18-30 ετών σε διάστημα χρόνου 20 ετών με το σύνολο των ατόμων που μελετήθηκαν να μην πάσχουν από διαβήτη όταν ξεκίνησε η παρακολούθηση της υγείας τους. Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η ικανοποιητική πρόσληψη μαγνησίου μειώνει ως και 50% τις πιθανότητες εμφάνισης της ασθένειας.
Τα αποτέλεσμα της έρευνας έδειξαν ότι εκείνοι που κατά μέσο όρο λαμβάνουν 200 ml μαγνησίου ανά 1.000
θερμίδες έχουν 47% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη από εκείνους που λαμβάνουν κατά μέσο όρο 100 ml μαγνησίου ανά 1.000 θερμίδες.
Πηγή:[tovima.gr]
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου