Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

WikiRebels - το πρώτο ντοκιμαντέρ για το WikiLeaks

Τον τελευταίο χρόνο, το WikiLeaks έχει προκαλέσει αίσθηση παγκοσμίως τόσο για τις αποκαλύψεις που έχει δημοσιεύσει για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και τα τηλεγραφήματα των δυτικών διπλωματών, όσο και για την υπόθεση του ιδρυτή του, Julian Assange, ο οποίος συνελήφθη στη Βρετανία μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ για να αφεθεί ελεύθερος με απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου. Σημειώνεται ότι η κατηγορούσα αρχή άσκησε έφεση στην απόφαση αποφυλάκισης.


Οι ρεπόρτερ Jesper Huor και Bosse Lindquist της σουηδικής τηλεόρασης STV ακολούθησαν την οργάνωση από το καλοκαίρι του 2010 με στόχο της δημιουργία ενός πρώτου ντοκιμαντέρ για αυτήν.

Εξετάζουν την πορεία της οργάνωσης, κάποιες από τις κυριότερες αποκαλύψεις της - στο επίκεντρο οι πόλεμοι του Ιρακ και Αφγανιστάν, η οικονομική κρίση στην Ισλανδία, κ.α. - καθώς και τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού. Πάνω από όλα, παρακολουθούν πώς η ίδια η διαρροή της πληροφορίας έχει την ικανότητα να αλλάξει την έκβαση πολιτικών αποτελεσμάτων μιας χώρας καθώς και τη νομοθεσία της.

Χρονικό πλαίσιο το σύνολο της ιστορίας του οργανισμού από την αρχή της δημιουργίας του μέχρι και την αποχώρηση μελών του, μετά από διαφωνίες με τον ιδρυτή Julian Assange, και τη δημιουργία της επερχόμενης, συναφούς περιεχομένου ιστοσελίδας ονόματι OpenLeaks, υπό τον Daniel Domscheit-Berg (ψευδώνυμο: Daniel Schmitt) και άλλους συνεργάτες.





Πηγή:[tvxs.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου