Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ναυτίλος - Όλα τα επεισόδια

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), το μοναδικό ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στη θαλάσσια έρευνα, σε συνεργασία με την εταιρία παραγωγής OLYVON και την εταιρεία cyta, θυγατρική του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, ξεκινά τη σειρά ωκεανογραφικών ντοκιμαντέρ "Ναυτίλος" στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Η ομάδα θαλάσσιων επιστημόνων του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε, δυτών και κινηματογραφιστών, με επικεφαλή τον Δρ. Βαγγέλη Παπαθανασίου, Διευθυντή Ερευνών, διαπλέουν τις ελληνικές θάλασσες με σκοπό την κατανόηση και καταγραφή του φυσικού πλούτου και των προβλημάτων της υποβρύχιας ζωής. Σκοπός της ομάδας είναι η καταγραφή του θαλάσσιου οικοσυστήματος και η εξερεύνηση του πλούτου της υποθαλάσσιας ζωής.

Ο «Ναυτίλος» είναι μια εντυπωσιακή παραγωγή της οποίας τα γυρίσματα έχουν κρατήσει 3 χρόνια με περισσότερες από 80 πλεύσιμες ημέρες αποστολής στις θάλασσες της Ελλάδας, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Από τον Σεπτέμβριο του 2007, όταν και ξεκίνησε σε συνεργασία με το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., έχουν συμμετάσχει πάνω από 50 Έλληνες ερευνητές και πλήρωμα 25 ναυτικών του Ωκεανογραφικού πλοίου «Αιγαίο».

"Αποστολή Νερό - Πηγή Ζωής " Οι εξερευνήσεις του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών στις υποθαλάσσιες πηγές της Πελοποννήσου και η ανακάλυψη της πηγής της Στούπας, ικανή να διοχετεύσει με πόσιμο νερό την ευρύτερη περιοχή. Το πολύτιμο νερό που χάνεται στη θάλασσα και η αξιοποίησή του...στο 1ο επεισόδιο, το Σάββατο 4/06!
1ο επεισόδιο


Φυσητήρας - Ο ευγενικός Γίγαντας των ελληνικών θαλασσών
Οι άγνωστοι γίγαντες των ελληνικών θαλασσών. Μια τυχαία συνάντηση αποτελεί την αρχή μιας αποστολής και το όνειρο πραγματοποιείται κοντά στους πρωταθλητές του υδάτινου κόσμου μας.

2ο επεισόδιο, μέρος 1ο


2ο επεισόδιο, μέρος 2ο


2ο επεισόδιο, μέρος 3ο



Το κυνήγι του Θησαυρού – Κόκκινα Κοράλλια

Η περιπέτεια εξερεύνησης των πολύτιμων κοραλλιογενών οικοσυστημάτων και η αναζήτηση του κόκκινου θησαυρού στις θάλασσες του Αιγαίου.

3ο επεισόδιο, μέρος 1ο


3ο επεισόδιο, μέρος 2ο

3ο επεισόδιο, μέρος 3ο




"Caretta Caretta - Η μεγάλη περιπέτεια " Η συγκινητική περιπέτεια επιβίωσης της θαλάσσιας χελώνας caretta caretta στα νερά του Ιονίου και τις αμμουδιές της Ζακύνθου...στο 4ο επεισόδιο, το Σάββατο 25/06!

4ο επεισόδιο





"Ο ξέφρενος καιρός " Σε αυτό το επεισόδιο, η φιλόδοξη προσπάθεια του ΕΛΚΕΘΕ να προγνώσει τα κύματα και τον καιρό του Αιγαίου. Μια περιπέτεια στον ξέφρενο καιρό της Ελλάδας και του πλανήτη, με αφορμή το επιστημονικό πρόγραμμα πρόγνωσης των θαλασσών μας...το Σάββατο 2/07!

5ο επεισόδιο





"Δελφίνια της Ελλάδας" Τα δελφίνια των θαλασσών της Ελλάδας. Η μάχη για τη ζωή στη θάλασσα που τους στερεί την τροφή και απειλεί την επιβίωσή τους...το Σάββατο 9/07!

6ο επεισόδιο





"Το πύρινο Αιγαίο: Υποθαλάσσια Ηφαίστεια του Αιγαίου " Η αναζήτηση της ηφαιστειογενούς κατάστασης του Αιγαίου στην πιθανώς πιο επικίνδυνη υποθαλάσσια ηφαιστειογενή περιοχή της Μεσογείου...το Σάββατο 16/07!

7ο επεισόδιο





"Το κυνήγι της κόκκινης γαρίδας " Η περιπέτεια του εντοπισμού και της μοναδικής κινηματογράφισης της κόκκινης γαρίδας στο φυσικό περιβάλλον του Ιονίου σε σκοτεινά βάθη εκατοντάδων μέτρων...το Σάββατο 23/07!

8ο επεισόδιο





"Το θερμοκήπιο της Μεσογείου" Η μεγάλη αναζήτηση των κλιματικών αλλαγών στις θάλασσες της Μεσογείου, του Αιγαίου και της Μαύρης θάλασσας. 62 Θαλάσσια Ινστιτούτα με επικεφαλής το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, 21 χώρες της Μεσογείου, 10 ωκεανογραφικά σκάφη και 3 χρόνια μελετών από 250 επιστήμονες θα δώσουν την εικόνα των θαλασσών μας που αλλάζουν στον ρυθμό των κλιματικών αλλαγών του πλανήτη...το Σάββατο 30/07!

9ο επεισόδιο 




"Ο Βρεταννικός" Το μεγαλύτερο ναυάγιο της Μεσογείου κρύβει στα έγκατά του, μυστικά υποθαλάσσιου πλούτου ανέγγιχτου για δεκάδες χρόνια. Ένα ταξίδι στο παρελθόν, το μέλλον, και τη σπουδαιότητα του οικοσυστήματος του ναυαγίου του ιστορικού αδελφού πλοίου του Τιτανικού...το Σάββατο 6/08!

10ο επεισόδιο



Για περισσότρες πληροφορίες:
www.explorenautilus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου