Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Το Θαύμα της Ζωής

Κρυμμένο από τα ανθρώπινα μάτια, το θαύμα της ζωής εκτυλίσσεται μέσα, επάνω και γύρω μας, εκθαμβωτικά όμορφο και απρόσμενα συναρπαστικό.

Για πρώτη φορά μπορείτε να εισχωρήσετε σ' αυτόν τον αθέατο κόσμο, χάρη στις συγκλονιστικές φωτογραφίες του διεθνούς φήμης επιστημονικού φωτογράφου, Λένναρτ Νίλσον, βραβευμένου με τρία βραβεία ΕΜΜΥ.


Το πρώτο επεισόδιο, "Η Εξέλιξη", περιγράφει την εξέλιξη της ζωής πάνω στη Γη, σε διάστημα τεσσάρων περίπου δισεκατομμυρίων ετών, παράλληλα με την ανάπτυξη της ζωής από τη σύλληψη μέχρι τη γέννηση. Δείχνει πώς γονιμοποιείται ένα ωάριο, πώς σχηματίζεται το έμβρυο και ποιους δεσμούς διατηρούμε κατά το πολύ πρώιμο εμβρυακό στάδιο με άλλα είδη. Εξετάζει τον πρωταρχικό μηχανισμό της εξέλιξης, τη φυσική επιλογή, μια διαδικασία κατά την οποία γενετικές αλλαγές ή μεταλλάξεις μερικές φορές οδηγούν στην εμφάνιση νέων χαρακτηριστικών στα ζωικά είδη.

Το Θαύμα της Ζωής  -  Εξέλιξη

Στο δεύτερο επεισόδιο, "Ο Άγνωστος Κόσμος", ο Λένναρτ Νίλσον συνέλαβε έναν κόσμο που βρίσκεται συνεχώς γύρω μας, αλλά δεν είναι ορατός με γυμνό μάτι. Ένας πολυπληθής μικρόκοσμος κατοικεί στο σώμα και στο δέρμα μας, ανάμεσα στις ίνες των ρούχων μας, στα κρεβάτια μας, στα βιβλία μας και στους κήπους μας. Αόρατα μικροσκοπικά πλάσματα, που διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην οικολογική διαδικασία.

Το Θαύμα της Ζωής - Ο Άγνωστος Κόσμος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου